Sekolah ku sekolah mu jua...

Sekolah Menengah Kebangsaan Lundu, KM 2 Jln Lundu / Pandan, 94500 Lundu Sarawak

Terletak di daerah Lundu yang terdiri daripada pelbagai kaum 1 Malaysia. SMKL berlatar belakangkan Gunung Gading dan pemandangan hijau yang amat menenangkan..

Monday, 14 November 2011

GAMBAR KELAS TINGKATAN 5 & 6 2008...2008

Assalamualaikum & salam sejahtera...
Bertemu kita lagi dalam mySMKL... kan saya sudah beritahu yang saya suka berkongsi dengan anda semua.. So pada kali ini saya nak share gambar lama form 5 pulak...

  1. TINGKATAN 5A
  2. TINGKATAN 5B
  3. TINGKATAN 5C
  4. TINGKATAN 5D
  5. TINGKATAN 5E
  6. TINGKATAN 5F
  7. TINGKATAN 5G
  8. TINGKATAN 5H
  9. TINGKATAN 5I
Lepas tingkatan 5 saya nak share gambar tingkatan 6 2008 la pulak... diorang ni kalau nak ikut dah ramai yang ada family..yang dah kerja best2 dah ramai tau...

TINGKATAN 6A1 2008

TINGKATAN 6A2

TINGKATAN 6A3

Ok... kalau anda berminat untuk mendownload gambar asal tingkatan 6... Sila klik link di bawah... :}0

GAMBAR KELAS TINGKATAN 4 2008...2008

Assalamualaikum dan selamat setiap hari...
Pada kali ini saya nak kongsi gambar kelas tingkatan 4 2008 pulak... sempena cuti ni daripada saya tido jer baik la buat pahala sikit dengan berkongsi kenangan dengan anda semua... feel free to download...

TINGKATAN 4  2008
TINGKATAN 4A
TINGKATAN 4B
TINGKATAN 4C
TINGKATAN 4D
TINGKATAN 4E
TINGKATAN 4F
TINGKATAN 4G
TINGKATAN 4H
TINGKATAN 4I
TINGKATAN 4J
TINGKATAN 4K 

Sunday, 13 November 2011

TINGKATAN 3 2008...2008

Assalamualaikum.... salam sejahtera...
Dengan rasa bangga dan sambil tersenyum simpul... dipersilakan kepada sesiapa yang berkenaan untuk mendownload....
TINGKATAN 3  2008
TINGKATAN 3A
TINGKATAN 3B
TINGKATAN 3C
TINGKATAN 3D
TINGKATAN 3E
TINGKATAN 3F
TINGKATAN 3G
TINGKATAN 3H
TINGKATAN 3I
TINGKATAN 3J
TINGKATAN 3K 

TINGKATAN 2 2008..2008

Assalamualaikum... salam sejahtera semua...

TINGKATAN 2  2008
TINGKATAN 2A
TINGKATAN 2B
TINGKATAN 2C
TINGKATAN 2D
TINGKATAN 2E
TINGKATAN 2F
TINGKATAN 2G
TINGKATAN 2H
TINGKATAN 2I
TINGKATAN 2J
TINGKATAN 2K 
 

Gambar Kelas Tingkatan 1 2008...2008.. 2008

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Selamat bercuti semua... Sesi persekolahan 2011 dah tamat... fuh bermacam-macam pengalaman yang kita lalui sepanjang persekolahan 2011... ada pahit, manis, masin dan kelat pon ada hehe..

Ok sempena cuti panjang ni terfikir juga apa yang saya nak beri hadiah kepada anda semua... cari punya cari last-last ada juga hadiah... jeng..jeng...

Hadiah yang saya nak beri tak ada la mahal sangat tp agak berharga la hehe... Sempena cuti ni anda boleh la download gambar kelas 2008 sik apa la kalau yang dah ada... tapi buat yang masih belum ada lagi rajin2 la sedut yer...

TINGKATAN 1 2008
 TINGKATAN 1A
TINGKATAN 1B
TINGKATAN 1C
TINGKATAN 1D
TINGKATAN 1E
TINGKATAN 1F
TINGKATAN 1G
TINGKATAN 1H
 TINGKATAN 1I
TINGKATAN 1J
TINGKATAN 1K 
 

Friday, 4 November 2011

Graduasi Tingkatan 6 2011

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia...
Allhamdulillah... Akhirnya selesailah sudah majlis graduasi SMKL 2011... Semua berjalan lancar dan seperti yang dirancangkan. Terima kasih kepada semua yang bertungkus lumus memastikan kelancaran majlis ini... Seramai 107 orang graduan yang terdiri daripada pelajar tingkatan 6 atas SMKL telah selamat 'berkonvokesyen' pada pagi tadi. Majlis telah bermula lebih kurang pukul 9.00 pagi dan telah dirasmikan oleh wakil daripada Tuan PPD Lundu. Majlis ini juga diserikan lagi dengan kehadiran mantan Pengetua SMKL Puan Hjh Haminah Bt Lek dan wakil daripada jiran kita SMK Sematan...

Walaupun sibuk dengan tugas merakam gambar-gambar sepanjang majlis tadi, saya sempat juga mendengar ucapan pembukaan daripada Tuan pengetua kita..... Mmmmmm... antara isi penting yang masih saya ingat... Tuan pengetua ada bercakap tentang visi dan misi.. Anda tahu apakah visi dan misi sekolah kita???... Diharap para graduan dan pelajar semua mempunyai VISI dan MISI dalam HIDUP!! barulah kita tidak hanyut dibawa 'arus'... Kita seharusnya mempunyai Matlamat dalam hidup.. apa yang kita nak capai dan apakah cara yang kita buat untuk mencapai matlamat yang kita target tu... Ceeewah macam saya pulak yang memberi ceramah hehe...

Beralih kepada ucapan Perasmian oleh wakil PPD pulak... yang saya paling ingat ialah - " anak-anak sekarang bergraduasi dengan hanya memakai jubah sahaja....kalau anak-anak hendak merasa memakai full set pakaian graduasi lengkap dengan 'square hat' ( topi empat segi yang ada rambu-rambu ).... anak-anak kena lah belajar sampai dapat diploma or degree or lebih tinggi lagi... yang penting anak-anak kena usaha...  kejayaan tidak datang berlenggang atau bergolek kepada kita... ( nota : ayat diolah mengikut ingatan saya )...

Kadang-kadang bagus juga ingatan saya ni.. ( bangga diri sikit hehe )..

Ok2...beralih kepada majlis tadi jom kita layan gambar la pulak... cakap banyak tak elok juga kalau tidak disertakan bukti kan... jom layaaaannnn...

Pendaftaran ibu bapa... ada ibu bapa yang datang seawal jam 7.30 pagi.. Terharu saya begitu bersemangat ibu bapa untuk melihat anak-anak mereka bergraduasi...


Barisan penyambut tetamu VIP... wah encem-encem semua nasib baik la semua dah berpunya kalau tak nak juga 'reserve' untuk makcik saya hehe...

wah-wah kacak gilak jubah ni... rasa-rasa pinjam dari MRSM ni.. betulkan saya kalau salah statement....


Ok sebelum acara bermula kita pakai jubah dulu yer...nasib ada PSS ada juga privasi diorang nak pakai jubah... hah sempat lagi posing.. cepat pakai jubah kita dah lewat ni..


Jeng-Jeng... Acara pun bermula dengan graduan berjalan penuh semangat (ala-ala berkawat KRS pulak ).. Muka mau garang bila berjalan..


dah penat-penat berjalan...nasib baik boleh duduk... duduk kejap nak tunggu VIP datang..


VIP yang ditunggu-tunggu datang dengan diiringi hulubalang yang gagah perkasa dan comel-comel. Berjalan di hadapan adalah pembawa 'Cokmar' majlis Graduasi kita...


Bungkusan 'cokmar' dibuka menandakan Majlis Graduasi bermula...


Pelajar berjalan menerima anugerah... Senyum sampai ke telinga tu...



Bila dah selesai semua acara...  jom kita bergambar beramai-ramai


Mak!! kami dah konvo!!! (bersorak dalam hati )


Aik... jeling jer ke?? Senyum la sikit sis...


HOOORAYYY.........


Amboi2... sampai 2 sijil awak ambil ya?? Exited bebenar nampak


Posing memosing...





Sporting betul Sir!!



Amboi... sampai tempat duduk VIP pon korang rembat...